Horgolt tojásmelegítő tyúk, akár kendermagos is lehet!
Elkészítés: A tyúk alapszínével kezdjük a horgolást. 16 láncszemet körbe kapcsolunk egy láncszemmel.
A fejéhez az 1. -8. sorban rövidpálcákat öltünk minden láncszembe.
9. sor: az előző sor minden rövidpálcájába 2 rövidpálcát horgolunk, összesen 32-t.
10. sor: az első 10 szembe 2-2 rövidpálca kerül (20 pálca), ez lesz a farok rész. A többi 22 szembe egy-egy rövidpálcát öltünk.
11. sor: minden szembe egy rövidpálca kerül.
12. sor: a farok rész 20 szemébe 1-1 egyráhajtásos pálcát, míg a többi szembe rövidpálcát horgolunk.
13. sor: más színnel 1-1 rövidpálca minden szembe.
14. sor: újból alapszínnel horoglunk. A farok rész első 20 szemébe 2-2 egyráhajtásos pálcát horgolunk ( 40 pálca ), a többi szembe 1-1 rövidpálca kerül.
15. sor: újabb színnel minden szembe egy rövidpálca kerül.
16. sor: alapszínnel és díszítő színnel dolgozunk tovább. A farok rész 40 szemébe 2-2 egyráhajtásos pálca kerül ( 80 pálca ). A maradék szemekbe rövidpálca kerül.
17. sor: az előző sor egyráhajtásos pálcáira rövidpálcákat horgolunk, az előző sor rövidpálcáira pedig újból rövidpálcákat. A farok részt egy sor pikóval fejezzük be, amely a díszítő színnel készül. A minta: 1 rövidpálca, 3 láncszem, 1 rövidpálca, amelyet visszaöltünk az első láncszembe, majd az előző sor 1 rövidpálcáját kihagyjuk. Ezt ismételjük a farok részen végig.
A fejen kialakítjuk a taréjt: összehorgoljuk a kezdőkört 1 sor piros pikómintával.
A csőrnek 1 pikót horgolunk narancssárga színnel.
A szemet fekete színnel hímezzük.
A kendermagos tyúkhoz cirmos kenderzsineget használunk, amely az alapszín és natúr szín sodratából készül, így lehet készen kapni.
Forrás:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése