2015. március 25., szerda

Horgolt lepke 2


Trikolór pillangó

Nos, ez egy három színű, gyönyörű pillangó. S bár a képen szerepel az angol nyelvű leírás és a minta rajz, én úgy gondoltam, hogy alább elkészítem nektek a magyar leírást. Remélem hasznát veszitek.





Rövidítések:
lsz - láncszem
kp - kispálca
fp - pélpálca
erp - egyráhajtásos pálca
2rp - kétráhajtásos pálca
3rp - háromráhajtásos pálca
ksz - következő szem


Elkészítés: 10 + 5 lsz-el kezdünk.
1. sor: (fehér) A tizedik szembe horgolunk 3 x 3rp-t, 1 lsz, ksz-be 1 x erp, 2 lsz, ksz-be 2 x 3rp, ksz-be 1 x 2erp, 3 lsz, amit leöltünk a ksz-be, 3 lsz, 1 x 2rp a ksz-be, 2 x 3rp a ksz-be, 2 lsz, 1 x erp a ksz-be, 1 lsz, 3 x 3rp a ksz-be, 5 x lsz leöltve az utolsó szembe. Kapcsoljuk össze a két végét és vágjuk el a fonalat.


2. sor: (sárga) Az előző sor 2lsz-es ívébe öltünk és készítünk 1 lsz-et, 1 x fp és 1 x erp a ksz-be, 1 x erp és 1 lsz és 1 x 2rp és 1 x erp a ksz-be, 1 x erp és 1 x fp a ksz-be, 1 lsz, amit leöltünk a három lsz-es ív tetejébe. Elvágjuk a fonalat és ugyanezt megismételjük a másik oldalon is.


3. sor: (fekete) Az előző sor két erp-jének a találkozásába öltünk, 1 lsz, az előző sor lsz-be horgolunk 1 x fp és 1 lsz és 1 x fp-t, 1 lsz, amit leöltünk a ksz-be. Elvágjuk a fonalat és ugyanezt megismételjük a másik oldalon is.


Jöhet a teste: 6 x lsz, kimarad egy lsz, 2 x kp a ksz-be és rögzítsük.


Kozmetikázás: Készítsünk neki csápot és hímezzünk a szárnyakra egy-egy pöttyöt.


Ha eddig nem tettük, akkor most dolgozzuk el a szálakat és már készen is vagyunk!


Remélem használhatóra sikeredett a törekvésem, de ha bárkinek gondja van vele, kérem jelezze.

Jó munkát mindenkinek!

Forrás: 

1 megjegyzés: